Home » Alimentatie onderzoek

Alimentatie onderzoek

Alimentatie onderzoek

Particulier Recherchebureau De Rechercheur is er niet alleen voor het onderzoeken van bedrijfskwesties, maar ook voor kwesties binnen de privésfeer. Eén van de mogelijkheden is alimentatie onderzoek. De hoogte van de partneralimentatie wordt door de rechter toegewezen op basis van de huidige situatie. Op het moment dat er veranderingen plaatsvinden in de persoonlijke situatie van uw voormalige partner, zoals verandering van inkomen of samenwonen met een nieuwe partner, kan de hoogte van de alimentatie wijzigen. U kunt een privé detective inschakelen indien u vermoedens heeft dat deze veranderingen zouden moeten leiden tot vermindering van de partneralimentatie. De Rechercheur kan onderzoek doen naar uw ex-partner en controleren of de leefsituatie is veranderd.

Volgens artikel 1:160 van het Burgerlijk Wetboek vervalt de verplichting tot het betalen van partneralimentatie wanneer er sprake is van:

  • Affectieve relatie
  • Relatie die van duurzame aard is
  • Relatie waarbij de gescheiden echtgenoot en de andere persoon elkaar wederzijds verzorgen
  • Relatie waarbij de personen met elkaar samenwonen
  • Relatie waarbij de personen een gemeenschappelijke huishouding voeren

Het vervallen van de alimentatieplicht vereist dat er aan al deze voorwaarden voldaan wordt. Een gedegen feitenonderzoek met voldoende bewijslast is daarom essentieel voor het opstarten van een juridische procedure. Zo onderzoeken de rechercheurs of er sprake is van een gemeenschappelijke huishouding en of het een duurzame relatie lijkt te zijn. Het onderzoeksrapport kan later in een rechtszaak worden gebruikt. De Rechercheur verzamelt het bewijs, het besluit tot alimentatiereductie zal uiteindelijk door de rechter worden uitgesproken.

Hoe verloopt een onderzoek bij De Rechercheur?

  1. Allereerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Bij voorkeur persoonlijk, maar uiteraard kan het ook telefonisch of per e-mail. Tijdens dit vertrouwelijke gesprek worden de onderzoeksmogelijkheden, haalbaarheid en kosten van het onderzoek besproken. Aan de hand van de aangeleverde informatie wordt een persoonlijke en vrijblijvende offerte opgemaakt, inclusief concreet plan van aanpak.
  2. Op het moment dat u akkoord gaat met de offerte, wordt het onderzoek in overleg met u ingepland. Tijdens het onderzoek wordt u door De Rechercheur op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en resultaten.
  3. Na afloop van het onderzoek vindt (optioneel) een confrontatiegesprek met de betrokkene(n) plaats. Daarnaast wordt door De Rechercheur een eindrapportage opgemaakt. Deze rapportage, inclusief foto- en beeldmateriaal, kunt u eventueel gebruiken om arbeidsrechtelijke of strafrechtelijke maatregelen te nemen. Ook kan, indien gewenst, De Rechercheur ondersteunen in het doen van aangifte bij de politie.

De Rechercheur helpt u zeker weten!

Voor meer vragen of informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wij verrichten onderzoek door heel Nederland, waaronder Arnhem, Asten, Best, Bladel, Boxmeer, Brabant, Breda, Cuijk, Den Bosch, Boxtel, Budel, Den Bosch, Deurne, Deventer, Eersel, Ede, Eindhoven, Gelderland, Geldrop, Geleen, Gennep, Heerlen, Helmond, Heeze, Horst, Huissen, Limburg, Loon op Zand, Maastricht, Malden, Nijmegen, Noord-Brabant, Nuenen, Oosterhout, Oss, Kersteren, Renkum, Roermond, ’s-Hertogenbosch, Tiel, Tilburg, Uden, Utrecht, Valkenswaard, Veenendaal, Veghel, Venray, Veldhoven, Venlo, Vught, Waalwijk, Weert, Zaltbommel.