Home » Ziekteverzuim

Ziekteverzuim

Onrechtmatig ziekteverzuim

Langdurig ziekteverzuim leidt tot een hoge kostenpost voor u als werkgever. Niet alleen omdat u een vervangende kracht moet betalen, maar ook omdat u verplicht bent twee jaar lang minstens zeventig procent van het laatstverdiende loon door te betalen. Extra zuur is het dan als u begint te twijfelen aan uw werknemer. Door aanwijzingen dat uw werknemer niet zo ziek is als dat hij of zij zich voordoet. Een aanwijzing kan zijn dat uw ziekgemelde werknemer activiteiten onderneemt die niet passen bij zijn of haar ziektebeeld of dat uw werknemer op social media alles behalve ziek lijkt. Alles bij elkaar kan het sterke vermoeden ontstaan dat de desbetreffende werknemer zich onrechtmatig ziek heeft gemeld. Als werkgever kunt u op zo’n moment een particulier recherchebureau inschakelen om de situatie te onderzoeken.

Particulier Recherchebureau De Rechercheur helpt u graag in het onderzoeken én bewijzen van onrechtmatig ziekteverzuim binnen uw bedrijf! Vanzelfsprekend gebeurt dat binnen de kaders van de huidige wet- en regelgeving.

Welke mogelijkheden zijn er?

Wanneer De Rechercheur een aanvraag krijgt voor een onderzoek naar de rechtmatigheid van ziekteverzuim, wordt veelal observatie voorgesteld. Door het uitvoeren van observaties, zowel statisch als dynamisch, kan onderzoek verricht worden naar de activiteiten van de werknemer in kwestie tijdens ziekte. Het onderzoek richt zich vervolgens voornamelijk op het vastleggen van de bewegingen van de betrokken werknemer, waarbij wordt onderzocht of de bewegingen overeenkomen met het opgegeven ziektebeeld. Of er nog andere onderzoeksmethoden kunnen worden ingezet om de rechtmatigheid van het ziekteverzuim te onderzoeken verschilt per geval. Uiteraard worden alle mogelijkheden met u als opdrachtgever besproken.

Wij onderzoeken op discrete wijze of uw vermoedens terecht zijn. We leggen u graag uit hoe het verder in zijn werk gaat. 

Hoe verloopt een onderzoek bij De Rechercheur?

  1. Allereerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Bij voorkeur persoonlijk, maar uiteraard kan het ook telefonisch of per e-mail. Tijdens dit vertrouwelijke gesprek worden de onderzoeksmogelijkheden, haalbaarheid en kosten van het onderzoek besproken. Aan de hand van de aangeleverde informatie wordt een persoonlijke en vrijblijvende offerte opgemaakt, inclusief concreet plan van aanpak.
  2. Op het moment dat u akkoord gaat met de offerte, wordt het onderzoek in overleg met u ingepland. Tijdens het onderzoek wordt u door De Rechercheur op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en resultaten.
  3. Na afloop van het onderzoek vindt (optioneel) een confrontatiegesprek met de betrokkene(n) plaats. Daarnaast wordt door De Rechercheur een eindrapportage opgemaakt. Deze rapportage, inclusief foto- en beeldmateriaal, kunt u eventueel gebruiken om arbeidsrechtelijke of strafrechtelijke maatregelen te nemen. Ook kan, indien gewenst, De Rechercheur ondersteunen in het doen van aangifte bij de politie.

De Rechercheur helpt u, zeker weten!

Voor meer vragen of informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wij verrichten onderzoek door heel Nederland, waaronder Arnhem, Asten, Best, Bladel, Boxmeer, Brabant, Breda, Cuijk, Den Bosch, Boxtel, Budel, Den Bosch, Deurne, Deventer, Eersel, Ede, Eindhoven, Gelderland, Geldrop, Geleen, Gennep, Heerlen, Helmond, Heeze, Horst, Huissen, Limburg, Loon op Zand, Maastricht, Malden, Nijmegen, Noord-Brabant, Nuenen, Oosterhout, Oss, Kersteren, Renkum, Roermond, ’s-Hertogenbosch, Tiel, Tilburg, Uden, Utrecht, Valkenswaard, Veenendaal, Veghel, Venray, Veldhoven, Venlo, Vught, Waalwijk, Weert, Zaltbommel.