Home » Woon- en huurfraude / BRP inschrijving

Woon- en huurfraude / BRP inschrijving

Woon- en huurfraude

Particulier recherchebureau De Rechercheur is gespecialiseerd in onderzoek naar woonfraude, huurfraude en BRP inschrijvingen. Deze vorm van onderzoek wordt veelal uitgevoerd in opdracht van woningcorporaties en gemeenten. Er zijn verschillende soorten woonfraude zoals toewijzingsfraude, illegale onderhuur, vakantieverhuur (Airbnb), overbewoning, hennepteelt en ongeoorloofde bedrijfsmatige activiteiten in woonruimten. Met name zaken als hennepkwekerijen, drugslabs en prostitutie veroorzaken enorme overlast voor omwonenden en vergroot de gevoelens van onveiligheid in de buurt.

Ontvangt u signalen over onrechtmatig gebruik van de woning of ondermijning ? Wij kunnen voor u vaststellen wat de werkelijke de situatie is. De Rechercheur verricht onderzoek naar woonfraude door onder andere:

  • Gedegen en uitgebreid dossieronderzoek
  • Digitaal onderzoek
  • Buurtonderzoek
  • Verrichten van observaties (dynamisch en/of statisch)

Veelal stellen wij observaties voor als onderzoeksmethode. Tijdens de observatiemomenten worden de bewegingen van de betrokkene(n) rondom de woning vastgelegd om een goed en compleet beeld te krijgen van de situatie.

Hoe verloopt een onderzoek bij De Rechercheur?

  1. Allereerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Bij voorkeur persoonlijk, maar uiteraard kan het ook telefonisch of per e-mail. Tijdens dit vertrouwelijke gesprek worden de onderzoeksmogelijkheden, haalbaarheid en kosten van het onderzoek besproken. Aan de hand van de aangeleverde informatie wordt een persoonlijke en vrijblijvende offerte opgemaakt, inclusief concreet plan van aanpak.
  2. Op het moment dat u akkoord gaat met de offerte, wordt het onderzoek in overleg met u ingepland. Tijdens het onderzoek wordt u door De Rechercheur op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en resultaten.
  3. Na afloop van het onderzoek vindt (optioneel) een confrontatiegesprek met de betrokkene(n) plaats. Daarnaast wordt door De Rechercheur een eindrapportage opgemaakt. Deze rapportage, inclusief foto- en beeldmateriaal, kunt u eventueel gebruiken om arbeidsrechtelijke of strafrechtelijke maatregelen te nemen. Ook kan, indien gewenst, De Rechercheur ondersteunen in het doen van aangifte bij de politie.

De Rechercheur helpt u zeker weten!

Voor meer vragen of informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wij verrichten onderzoek door heel Nederland, waaronder Arnhem, Asten, Best, Bladel, Boxmeer, Brabant, Breda, Cuijk, Den Bosch, Boxtel, Budel, Den Bosch, Deurne, Deventer, Eersel, Ede, Eindhoven, Gelderland, Geldrop, Geleen, Gennep, Heerlen, Helmond, Heeze, Horst, Huissen, Limburg, Loon op Zand, Maastricht, Malden, Nijmegen, Noord-Brabant, Nuenen, Oosterhout, Oss, Kersteren, Renkum, Roermond, ’s-Hertogenbosch, Tiel, Tilburg, Uden, Utrecht, Valkenswaard, Veenendaal, Veghel, Venray, Veldhoven, Venlo, Vught, Waalwijk, Weert, Zaltbommel.