Home » Diefstal en verduistering

Diefstal en verduistering

Diefstal en verduistering

Zoals vastgelegd in artikel 310 van het wetboek van Strafrecht verstaat men onder diefstal “Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen”. Diefstal wordt aangemerkt als misdrijf en kent vele verschillende vormen, zowel zakelijk als privé. Zakelijk gezien is diefstal door het eigen personeel één van de meest vervelende dingen die een werkgever of ondernemer kan overkomen. Het missen van producten uit uw voorraad, onverklaarbare kasverschillen of vreemd gedrag van uw werknemer, het kan uw vermoeden voeden dat er iets niet klopt. Wellicht heeft u al een bepaald vermoeden, maar misschien heeft u ook geen idee wat er gaande is. Interne diefstal/verduistering schaadt niet alleen uw vertrouwen in uw medewerker(s), het kan u ook financieel in de problemen brengen. Maar dan? Hoe begint u een onderzoek naar uw eigen werknemers?

Niet alleen op het moment dat interne diefstal zich daadwerkelijk voordoet, maar ook wanneer er verdenkingen zijn, kunnen bedrijven zich wenden tot De Rechercheur. Wij helpen u in het onderzoeken én bewijzen van diefstal of verduistering binnen uw bedrijf! Vanzelfsprekend gebeurt dat binnen de kaders van de huidige wet- en regelgeving.

Welke mogelijkheden zijn er?

  1. Door het plaatsen van verborgen camera’s in het magazijn of boven de kassa kan diefstal/verduistering worden vastgelegd.
  2. Door het uitvoeren van observaties, zowel statisch als dynamisch, kan bijvoorbeeld worden onderzocht waar naartoe de werknemer in kwestie de gestolen goederen na de diefstal vervoert. Hierbij worden de bewegingen van de werknemer met behulp van foto- en videoapparatuur vastgelegd.
  3. Bij het optreden als pseudoklant doet De Rechercheur zich voor als (potentiële) klant. Dit met als doel het gedrag van de werknemer te observeren. Een verborgen camera boven de kassa kan bovendien eventuele foutieve kassahandelingen van de betrokkene vastleggen.
  4. Wat ook voorkomt, is dat gestolen voorwerpen of informatie, toebehorend aan de opdrachtgever, worden aangeboden op het internet. De Rechercheur kan in die situatie een proefaankoop doen om vast te stellen of het inderdaad om dezelfde voorwerpen of gegevens gaat.
  5. Tot slot kan het interviewen van getuigen, collega’s en/of de werknemer in kwestie bijdragen aan het inwinnen van informatie en het nemen van de juiste arbeidsrechtelijke en/of strafrechtelijke maatregelen.

Wij kunnen op een discrete manier onderzoeken of uw vermoedens terecht zijn . We leggen u graag uit hoe het verder in zijn werk gaat.

De Rechercheur helpt u zeker weten!

 

Hoe verloopt een onderzoek bij De Rechercheur?

  1. Allereerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Bij voorkeur persoonlijk, maar uiteraard kan het ook telefonisch of per e-mail. Tijdens dit vertrouwelijke gesprek worden de onderzoeksmogelijkheden, haalbaarheid en kosten van het onderzoek besproken. Aan de hand van de aangeleverde informatie wordt een persoonlijke en vrijblijvende offerte opgemaakt, inclusief concreet plan van aanpak.
  2. Op het moment dat u akkoord gaat met de offerte, wordt het onderzoek in overleg met u ingepland. Tijdens het onderzoek wordt u door De Rechercheur op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en resultaten.
  3. Na afloop van het onderzoek vindt (optioneel) een confrontatiegesprek met de betrokkene(n) plaats. Daarnaast wordt door De Rechercheur een eindrapportage opgemaakt. Deze rapportage, inclusief foto- en beeldmateriaal, kunt u eventueel gebruiken om arbeidsrechtelijke of strafrechtelijke maatregelen te nemen. Ook kan, indien gewenst, De Rechercheur u ondersteunen in het doen van aangifte bij de politie.

De Rechercheur helpt u, zeker weten!

Voor meer vragen of informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wij verrichten onderzoek door heel Nederland, waaronder Arnhem, Asten, Best, Bladel, Boxmeer, Brabant, Breda, Cuijk, Den Bosch, Boxtel, Budel, Den Bosch, Deurne, Deventer, Eersel, Ede, Eindhoven, Gelderland, Geldrop, Geleen, Gennep, Heerlen, Helmond, Heeze, Horst, Huissen, Limburg, Loon op Zand, Maastricht, Malden, Nijmegen, Noord-Brabant, Nuenen, Oosterhout, Oss, Kersteren, Renkum, Roermond, ’s-Hertogenbosch, Tiel, Tilburg, Uden, Utrecht, Valkenswaard, Veenendaal, Veghel, Venray, Veldhoven, Venlo, Vught, Waalwijk, Weert, Zaltbommel.