Home » Diensten » Privé Rechercheur

Privé Rechercheur

Heeft u vermoedens dat uw partner vreemd gaat, uw ex fraudeert met alimentatie of wordt u lastig gevallen in uw privé sfeer? Wij geven inzicht met een onafhankelijk rapport dat voorzien is van bewijsmateriaal. Hiermee kunt u verdere stappen ondernemen. Mocht u het lastig vinden om na de bevindingen (bewijzen) een confronterend gesprek aan te gaan, dan helpen wij  u graag.  Als mediation een optie is, dan zijn we bereid als onafhankelijk partij met alle betrokkenen in gesprek te gaan. Juridische stappen ondernemen kan altijd nog.

Overspel onderzoek

Mogelijk heeft u het vermoeden dat uw partner vreemd gaat of overspel pleegt. Dit is een ingrijpende en vervelende situatie voor u. Op discrete wijze kunt u uw vermoedens met ons delen en bekijken we samen wat de beste manier is om deze te onderzoeken. Achtergrondonderzoeken en observaties zijn bijvoorbeeld middelen om uw vermoedens helder te krijgen. Eventueel kunt u de bevindingen gebruiken om uw partner te confronteren en tot een oplossing te komen.

Alimentatie onderzoek

U heeft het vermoeden dat uw ex-partner opnieuw  samenwoont of een nieuwe dienstbetrekking heeft, waardoor de partneralimentatie verminderd of beëindigd kan worden. Wij kunnen voor u vaststellen of er sprake is van alimentatiefraude met een onafhankelijk rapport. Het hoeft niet altijd te leiden tot een rechtszaak. Mocht het helaas wel tot een rechtszaak komen dan zijn wij op verzoek beschikbaar als getuige voor de werkzaamheden die wij hebben verricht voor u.

Stalking

Stalking is iemand opzettelijk en structureel lastigvallen, waardoor die persoon zich in zijn of haar vrijheid en veiligheid voelt aangetast. Ook het opzettelijk en structureel lastigvallen op internet is stalking. Stalking (in de wet ‘belaging’ genoemd) is een misdrijf. Sinds 2000 kent Nederland een speciale anti-stalkingswet. Die is bedoeld om stalkers aan te pakken. Tachtig procent van stalkers zijn mannen die vrouwen belagen, maar gestalkt worden door een vrouw is niet minder ernstig of zorgwekkend. Stalken verstoort het leven van het slachtoffer, soms voor maanden of zelfs jaren. Als u wordt gestalkt, hoeft u dat niet te accepteren. Wordt u lastiggevallen, gevolgd of bedreigd? Wij helpen u de dader op te sporen en verzamelen voldoende bewijsmateriaal om aangifte te doen bij de Politie of om verdere vervolging mogelijk te maken. Op verzoek een confrontatie (gesprek) regelen behoort ook tot onze werkzaamheden.

Vermiste personen

Als een persoon of dierbare vermist wordt, doet men aangifte bij de politie. De politie komt gelijk in actie als het een kind betreft jonger dan 12 jaar, of als de vermiste ziek of verward is. Maar in de rest van de gevallen begint de politie pas met zoeken na 24-48 uur.  Als u een niet-pluis gevoel heeft bij de vermissing van uw naaste of dierbare is het zinvol direct een particulier rechercheur in te schakelen. Zeker in gevallen waar een “loverboy” in het spel is of bedreigingen aan de orde zijn. Wij kunnen dan direct aan de slag. Buurtonderzoek, open bronnen onderzoek, digitaal onderzoek, sporenonderzoek, observaties kunnen hierbij ingezet worden. Iedereen laat sporen achter.

Privacy gedragscode: in wet is omschreven dat een volwassenen persoon niet verplicht is om een ander op de hoogte te stellen van zijn of haar verblijfplaats. Wanneer wij een vermist persoon vinden, maar deze persoon wil zelf niet gevonden worden, moeten wij dit respecteren. Wij kunnen wel mededelen hoe het met de persoon is gesteld.

Ongewenste praktijken

Heeft u vermoedens van misdrijven op personen (bijv. misbruik maken van kwetsbare ouderen) of verdenkt u iemand van ongewenste praktijken? Maakt u zich zorgen over uw kinderen of bent u bang dat er sprake is van een ‘loverboy’ situatie? Dan kunnen wij u helpen deze personen te schaduwen en te achterhalen wat er precies speelt.  Samen kunnen we uw vermoedens vaststellen. Wij verzamelen vervolgens voor u de bewijslast.

Spelen er andere vermoedens?

Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek  op een locatie en tijdstip dat u schikt.

Alle diensten van De Rechercheur worden geleverd op basis van de wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (Wpbr). Ook hebben wij een wettelijke geheimhoudingsplicht dat is opgenomen in artikel 13.  Mijn vergunning POB 1694 is verleend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarnaast is er toestemming van de Korpschef van de politie om mij te legitimeren als particulier rechercheur en onderzoeken te verrichten.