Home » Bedrijfsfraude

Bedrijfsfraude

Bedrijfsfraude

Fraude is een vorm van bedrog waarbij zaken anders worden voorgesteld dan dat ze in werkelijkheid zijn. Fraude vindt zowel plaats in de privésfeer als op de werkvloer. In het laatste geval spreken we van bedrijfsfraude. Bedrijfsfraude kan voorkomen  in iedere organisatie en is voor de werkgever of eigenaar erg vervelend. Het verstoort niet alleen de arbeidsrelatie, maar kan ook leiden tot hoge kosten.

Fraude binnen uw organisatie kan op  verschillende manieren plaatsvinden. U kunt denken aan valse declaraties, het kopiëren van bedrijfsgegevens, misbruik van auto van de zaak of een werknemer die zich onder werktijd met andere dingen bezighoudt. Particulier Recherchebureau De Rechercheur doet onderzoek naar verschillende  soorten bedrijfsfraude zoals merkenfraude, verzekeringsfraude, uitkeringsfraude en woonfraude.

Particulier Recherchebureau De Rechercheur helpt u graag in het onderzoeken én bewijzen van fraude binnen uw organisatie! Vanzelfsprekend gebeurt dat binnen de kaders van de huidige wet- en regelgeving. Op een discrete manier onderzoeken wij of uw vermoedens terecht zijn.

Hoe verloopt een onderzoek bij De Rechercheur?

  1. Allereerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Bij voorkeur persoonlijk, maar uiteraard kan het ook telefonisch of per e-mail. Tijdens dit vertrouwelijke gesprek worden de onderzoeksmogelijkheden, haalbaarheid en kosten van het onderzoek besproken. Aan de hand van de aangeleverde informatie wordt een persoonlijke en vrijblijvende offerte opgemaakt, inclusief concreet plan van aanpak.
  2. Op het moment dat u akkoord gaat met de offerte, wordt het onderzoek in overleg met u ingepland. Tijdens het onderzoek wordt u door De Rechercheur op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en resultaten.
  3. Na afloop van het onderzoek vindt (optioneel) een confrontatiegesprek met de betrokkene(n) plaats. Daarnaast wordt door De Rechercheur een eindrapportage opgemaakt. Deze rapportage, inclusief foto- en beeldmateriaal, kunt u eventueel gebruiken om arbeidsrechtelijke of strafrechtelijke maatregelen te nemen. Ook kan, indien gewenst, De Rechercheur ondersteunen in het doen van aangifte bij de politie.

De Rechercheur helpt u zeker weten!

Voor meer vragen of informatie neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wij verrichten onderzoek door heel Nederland, waaronder Arnhem, Asten, Best, Bladel, Boxmeer, Brabant, Breda, Cuijk, Den Bosch, Boxtel, Budel, Den Bosch, Deurne, Deventer, Eersel, Ede, Eindhoven, Gelderland, Geldrop, Geleen, Gennep, Heerlen, Helmond, Heeze, Horst, Huissen, Limburg, Loon op Zand, Maastricht, Malden, Nijmegen, Noord-Brabant, Nuenen, Oosterhout, Oss, Kersteren, Renkum, Roermond, ’s-Hertogenbosch, Tiel, Tilburg, Uden, Utrecht, Valkenswaard, Veenendaal, Veghel, Venray, Veldhoven, Venlo, Vught, Waalwijk, Weert, Zaltbommel.